WSKO organiseert Lichtjesweken ter herinnering aan dierbaren - WSKO

WSKO organiseert Lichtjesweken ter herinnering aan dierbaren

WESTLAND – Van 14 tot en met 25 oktober organiseren de 17 basisscholen van de Westlandse Stichting voor Katholiek Onderwijs (WSKO) de "Lichtjesweken". Deze weken staan in het teken van het herdenken van dierbaren en het omgaan met verlies. WSKO hecht veel waarde aan het creëren van ruimte om met kinderen te praten over belangrijke, zowel gelukkige als verdrietige momenten in het leven. Het doel is om hen te leren dat het delen van gevoelens met anderen helend kan werken.

Tijdens de Lichtjesweken worden speciale lesactiviteiten georganiseerd, aangepast aan de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Deze activiteiten helpen hen om op een veilige en toegankelijke manier stil te staan bij het verlies van een dierbare en hoe je hiermee kunt omgaan. Met de medewerkers wordt het nieuwe rouwprotocol gedeeld en wordt een spel over levensvragen rondom het thema rouw en verlies georganiseerd. Daarnaast is er een troostkoffer, een koffer met kinderboeken die kan worden geleend door kinderen in een verdrietige periode. 

Als onderdeel van de Lichtjesweken vindt op 17 oktober een Lichtjesviering plaats in de St. Andreaskerk in Kwintsheul. Tijdens deze herinneringsviering zullen ouders, kinderen en medewerkers van WSKO samen dierbaren herdenken. Kaarsen worden aangestoken als symbool van licht, en sterren met persoonlijke herinneringen worden opgehangen in een herinneringsboom. De avond staat in het teken van saamhorigheid, herinnering, licht en hoop.

 

Irma Smits is aangeschoven bij WOS aan Tafel, om samen met leerling Kalle Willems, te vertellen over het belang van de WSKO Lichtjesweken. Bekijk de uitzending van 11 oktober hier terug.